+31 (0)6 143 89 168 info@praktijkdewijzeuil.nl

Lichamelijke klachten depressie

Lichamelijke klachten tijdens een depressie

Als jij hinder ondervindt van een depressie, met mogelijk erbij horende lichamelijke klachten, dan sta ik graag voor je klaar. Vanuit mijn Praktijk De wijze uil voorzie ik je van de lichamelijke coaching en lichaamsgerichte psychotherapie die je nodig hebt. Op deze manier word jij niet langer belemmert in wie je wilt zijn en kun je weer volop genieten van het leven. Voor lichamelijke klachten en als je last hebt van een depressie ben je in mijn natuurgeneeskundige praktijk van harte welkom.

Een depressie is vervelend en belemmert je in je dagelijkse bezigheden. De dingen waar je eerst volop energie uit kon halen, lijken je nu niet meer te interesseren of kosten heel veel moeite, alsof je door stroop loopt. Je worstelt met sombere gedachtes en hebt het gevoel dat je elke dag een strijd moet leveren met je eigen lichaam. Een depressie kan vervelende psychische klachten met zich mee brengen, maar heeft ook impact op jouw lichamelijke gezondheid. Zo kan het zijn dat je te maken krijgt met diverse lichamelijke klachten tijdens een depressie.

Hierbij kun je denken aan chronische vermoeidheid, spanningen in het lichaam of zelfs migraine. Ook concentratieproblemen en pijnlijke ledematen zijn klachten die veel voorkomen bij mensen met een depressie. Door het toepassen van lichaamsgerichte psychotherapie help ik je niet alleen om deze klachten te aan te pakken, maar zoek ik ook samen met jou naar de onderliggende oorzaak daarvan.

Vervelende lichamelijke klachten door toedoen van een depressie

Lichamelijke klachten tijdens een depressie zijn vervelend, maar wel verklaarbaar. De hoeveelheid energie die jouw lichaam ten tijde van een trauma of een vervelende gebeurtenis heeft aangemaakt om te kunnen vechten of vluchten, zit opgeslagen in jouw lichaam. Van ontlading is dus geen sprake geweest. Dit kan zich na een tijdje uiten als een depressie. Daarnaast kunnen er ook allerlei lichamelijke klachten en ongemakken ontstaan.

Aan de hand van lichaamsgerichte traumatherapie wordt het autonome zenuwstelsel en jouw brein gereguleerd. Spanningen en een overschot aan energi, die vast zat in jouw lijf, kunnen op deze manier het lichaam verlaten, waardoor ook de lichamelijke en psychische klachten tijdens een depressie afnemen. Daarbij kijk ik naar het totaalbeeld van jou als persoon. Zo pak ik niet alleen de klachten aan, maar verdiep ik me ook in de onderliggende oorzaak daarvan en dat doe ik samen met jou.

Een herhaling kan op deze manier effectief voorkomen worden. Als ervaren lichaamsgerichte psycho- en traumatherapeut bied ik mijn behandelingen altijd op maat aan. Elke sessie wordt dus volledig afgestemd op jouw klachten en specifieke hulpvraag. Niet alleen als je hinder ondervindt van psychosociale klachten, maar ook als je belemmert wordt door lichamelijke en psychische klachten tijdens een depressie. Samen met jou zorg ik ervoor dat je weer kunt genieten van je leven en je levensenergie weer volop gaat stromen.

“Zie wat niet gezien kan worden, hoor wat niet gehoord kan worden.
Vind de diepste waarheid in jezelf .” (De boodschap van de uil volgens het Sjamanisme).

 

Contactgegevens

Adres (uitsluitend op afspraak)

Gezondheidscentrum de Hoef
Cornelis Pronklaan 44
1816 NP Alkmaar

Contact

+31 (0)6 143 89 168
info@praktijdewijzeuil.nl

Kvk-nummer: 72645369

Rekening: NL56ABNA0829799826      t.n.v J.Forster, Praktijk De wijze uil 

Neem contact op