+31 (0)6 143 89 168 info@praktijkdewijzeuil.nl

Behandelingen

“Als je de wil en de moed hebt verzameld om jezelf te helen, ben je welkom in mijn praktijk en kunnen we bekijken wat ik voor jou kan betekenen ”

Hoe kan ik jou, prachtig mens, helpen om weer je vleugels uit te slaan?

Moed en bereidwilligheid

Herken je het verhaal, dat ik heb geschreven over het ontstaan van trauma’s en de gevolgen ervan voor lichaam en geest? Dan vraag ik aan jou nu de moed en de bereidwilligheid om jezelf te kunnen helen met behulp van trauma therapie. Alleen jijzelf kunt je wonden helen, maar je hoeft deze weg natuurlijk niet alleen af te leggen. Als jij de wil en moed hebt verzameld om jezelf te helen, dan ben je welkom in mijn praktijk en kunnen we kijken, wat ik voor jou kan betekenen. Zoals ik hierboven al zei: de rem eraf halen, nadat het lichaam in een traumatische bevriezing vast is gaan zitten, vergt moed en het is belangrijk dat dit stapsgewijs gaat op een manier dat jij je veilig en sterk genoeg voelt en dat je angsten voldoende zijn afgenomen. In een intakegesprek wil ik samen met je in kaart brengen, wat er speelt en wat je nodig hebt. In het verdere proces zal ik met je gaan praten over je overlevingsdeel, je traumadeel en je gezonde deel en zullen we gaan werken aan bewustwording om te herkennen wanneer je overlevingsdeel het overneemt. Daarnaast gaan we werken aan een versterking van je gezonde deel, voordat ik de trauma behandeling ga starten, zodat jij je veilig en sterk genoeg voelt om door te kunnen gaan. Dit gaat helemaal in jouw tempo, en dat is waarop ik mij aanpas. De een is hier sneller aan toe dan de ander, die er wat langer over doet. Dit hangt ook af van de duur en intensiteit waarmee je traumatische ervaringen gepaard gingen. Als jij bereid en gereed bent om samen met mij verder op pad te gaan, dan zal ik je helpen om stap voor stap de ontlading van je lichaam te kunnen voltooien. Je zult merken dat de spanning in je lijf wordt weggenomen, en de overlevingsmechanismen die je ooit hebt gecreëerd op het moment dat je trauma is ontstaan, weer naar de achtergrond kunnen treden. Mijn passie is om jou weer te laten dromen en weer te laten genieten van dit prachtige leven!  

Sla je vleugels uit en vlieg – vind de moed en bevrijd jezelf van trauma, angst en onmacht.

Ik maak tijdens mijn behandelingen gebruik van krachtige interventies, waarbij ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Geestelijk welzijn.

Werken volgens het principe Energie betekent ontladen van een overschot aan energie in het lijf, die voor klachten zorgt, waardoor de levensenergie weer kan stromen. Dit zorgt er ook voor dat het autonome zenuwstelsel en het brein gereguleerd worden (Prikkeloverdracht). Drainage houdt in dat ik werk met krachtige, veilige ankers, die helpen om een “buffer” te geven en een sterke hulpbron zijn, die we gaan verankeren in het lijf. Doordat je energie weer gaat stromen, kunnen we werken aan het herstellen van een gezonde levensstijl (weer kunnen werken, gezonde relaties kunnen aangaan, voor je kinderen kunnen zorgen, een gezond dag-nacht ritme, gezond eten enz). Dat is de betekenis van het principe Voeding. Bij het principe Geestelijk welzijn draait het om het herkennen en veranderen van belemmerende gedachtes en gedragspatronen, vaak voortkomend uit onze karakterstructuren, die ons geholpen hebben om te overleven, maar nu vaak niet helpend meer zijn. Ik geef je uitleg over trauma en hoe het heeft kunnen ontstaan, zodat je beter begrijpt wat er aan de hand is met jou. 

Dit zijn de technieken, die ik toepas:

Somatic experiencing

Middels Somatic Experiencing werk ik aan een geleidelijke ontlading van de energie die in het lichaam opgeslagen zit door het volgen van lichaamssensaties, ademhaling, geluid en bewegingen die het lijf wil maken. De energie, die vast zit in het lijf en niet ontladen kon worden, doordat vechten of vluchten niet lukte, zorgt voor spanning in het lijf en fysieke klachten. Mensen worden hierdoor vaak moe, overprikkeld en raken uiteindelijk uitgeput. 

 

Body de-armouring

Body de-armouring is een fantastische methode om fysieke en mentale blokkades in het lichaam op te sporen en te bevrijden. De blokkades worden als spierpantsering/verharding van bindweefsel in het lichaam gevoeld. Ik werk middels aanraking van drukpunten aan de voorkant van het lichaam: van de sleutelbeenderen tot het schaambot. 

Als je een body de-armouring sessie wilt ervaren, maak dan een afspraak met mij, zodat we je wensen kunnen afstemmen. Een sessie duurt 2 uur en kost 150 Euro. 

EMDR en Body drum release

Bilaterale hersenstimulatie, zowel bij EMDR (middels klikjes en trillingen, handbewegingen voor de ogen en klopjes op de handen en knieën)

als ook bij Body drum release via trommelen op het lijf (vaak in combinatie met Brugmethodes).

Door EMDR worden onverwerkte situaties “getransporteerd” naar de juiste hersendelen, waardoor er verwerking plaats kan vinden. De “scherpe randjes” van een gebeurtenis gaan eraf. https://www.emdr-therapeuten.nl/wat-is-emdr/

 

Door Body drum release komt het lichaam in een diepe ontspanning, worden er energie blokkades opgespoord en de wijsheid van het menselijke lichaam aangeboord.

 Voice dialogue 

In gesprek gaan met “deelpersoonlijkheden” die we allemaal in ons hebben, zoals het innerlijke kind en andere deelpersoonlijkheden (oorspronkelijk beschermers die het je in het hier en nu echter knap lastig kunnen maken, zoals een kritisch deel van jezelf). 

Veiligheidsankers

Werken met veiligheidsankers om de angst weg te nemen en mensen in hun kracht te zetten voordat we verkennen waar er spanning in het lijf zit. 

Ik begin altijd met het (op een veilige manier) wakker maken van het lijf, met grondings- en regulatie oefeningen. 

Trauma opstellingen

Bij trauma opstellingen wordt niet de nadruk gelegd op verzoening met anderen, zoals bij familie opstellingen, maar op het herkennen van je eigen trauma en dat van andere gezinsleden/voorouders waardoor je gedrag beter kunt plaatsen. Ook leer ik je  hoe je ermee om kunt gaan in het hier en nu.

 

Voor wie is de lichaamsgerichte traumabehandeling bestemd?

De krachtige methodieken, die ik tijdens mijn opleiding traumacoaching en trauma therapie heb geleerd, kunnen het beste toegepast worden bij jongvolwassenen en volwassenen vanaf 18 jaar oud. Dit hangt samen met de ontwikkeling van de hersenen.Voor mensen die te kampen hebben met psychoses, ernstige verslavingen, ernstig autisme of een persoonlijkheidsstoornis zijn mijn technieken helaas niet toereikend. Ik benader mensen altijd vanuit een holistische visie, dat betekent dat ik met je totale mensbeeld ga werken. Als je hier vragen over hebt, vertel ik je er graag meer over in mijn praktijk.

Sla je vleugels uit en vlieg – vind de moed en bevrijd jezelf van trauma, angst en onmacht.

Contactgegevens

Locatie Praktijk De Wijze uil (uitsluitend op afspraak)

Gezondheidscentrum de Hoef

Cornelis Pronklaan 44 1816 NP Alkmaar

Postadres: Saenredamhof 2,            1816 ME Alkmaar

Kvk-nummer: 72645369

AGB-code: 90065513

Neem contact op

10 + 3 =