Behandelingen

“Als je de wil en de moed hebt verzameld om jezelf te helen, ben je welkom in mijn praktijk en kunnen we bekijken wat ik voor jou kan betekenen ”

Hoe kan ik jou, prachtig mens, helpen om weer je vleugels uit te slaan?

Moed en bereidwilligheid

Herken je het verhaal, dat ik heb geschreven over het ontstaan van trauma’s en de gevolgen ervan voor lichaam en geest? Dan vraag ik aan jou nu de moed en de bereidwilligheid om jezelf te kunnen helen met behulp van trauma therapie. Alleen jijzelf kunt je wonden helen, maar je hoeft deze weg natuurlijk niet alleen af te leggen. Als jij de wil en moed hebt verzameld om jezelf te helen, dan ben je welkom in mijn praktijk en kunnen we kijken, wat ik voor jou kan betekenen. Zoals ik hierboven al zei: de rem eraf halen, nadat het lichaam in een traumatische bevriezing vast is gaan zitten, vergt moed en het is belangrijk dat dit stapsgewijs gaat op een manier dat jij je veilig en sterk genoeg voelt en dat je angsten voldoende zijn afgenomen. In een intakegesprek wil ik samen met je in kaart brengen, wat er speelt en wat je nodig hebt. In het verdere proces zal ik met je gaan praten over je overlevingsdeel, je traumadeel en je gezonde deel en zullen we gaan werken aan bewustwording om te herkennen wanneer je overlevingsdeel het overneemt. Daarnaast gaan we werken aan een versterking van je gezonde deel, voordat ik de trauma behandeling ga starten, zodat jij je veilig en sterk genoeg voelt om door te kunnen gaan. Dit gaat helemaal in jouw tempo, en dat is waarop ik mij aanpas. De een is hier sneller aan toe dan de ander, die er wat langer over doet. Dit hangt ook af van de duur en intensiteit waarmee je traumatische ervaringen gepaard gingen. Als jij bereid en gereed bent om samen met mij verder op pad te gaan, dan zal ik je helpen om stap voor stap de ontlading van je lichaam te kunnen voltooien. Je zult merken dat de spanning in je lijf wordt weggenomen, en de overlevingsmechanismen die je ooit hebt gecreëerd op het moment dat je trauma is ontstaan, weer naar de achtergrond kunnen treden. Mijn passie is om jou weer te laten dromen en weer te laten genieten van dit prachtige leven!  

Sla je vleugels uit en vlieg – vind de moed en bevrijd jezelf van trauma, angst en onmacht.

Ik maak tijdens mijn behandelingen gebruik van krachtige interventies, waarbij ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Levenskunst. Dit zijn de technieken die ik toepas:

Somatic experiencing

Ontlading van het lichaam. Stap voor stap werken aan geleidelijke ontlading van de energie die in het lichaam opgeslagen zit door het volgen van lichaamssensaties en bewegingen die het lijf wil maken.

Somatic experiencing in verhouding tot het natuurgerichte principe Energie: Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Bij Somatic Experiencing werk ik met het ontladen van een overschot aan energie in het lijf die voor blokkades zorgt en hiermee voor emotionele en fysieke klachten.

Voice Dialgue

In gesprek gaan met “deelpersoonlijkheden”, die we allemaal bezitten, zoals het innerlijk kind en een beschermende deelpersoonlijkheid, waar we in het hier en nu vaak last van hebben (denk aan bijv. een kritisch deel in jezelf)

Body drum release

Bilaterale hersenstimulatie via trommelen op het lijf (vaak in combinatie met Brugmethodes).

Body drum release in verhouding tot het natuurgerichte principe Prikkeloverdracht:  Middels Body drum release worden energieblokkades opgespoord en het “inner wisdom van het lijf” aangeboord. 

Brugmethodes

Zoals de zinnetjesbrug (een overtuiging hardop laten herhalen totdat de overtuiging veranderd en laten voelen wat het met lijf doet) of andere bruggen.

Brugmethodes in verhouding tot het natuurgerichte principe Voeding: Door brugmethodes zul je je bewust worden van belemmerende geestelijke voeding, en leren, deze op een andere manier te benaderen, waardoor er sneller genezing kan plaats vinden.

Regressie

Teruggaan naar waar het trauma is ontstaan), bijvoorbeeld door met tijdslijnen te gaan werken

Inner-kind-werk

Bij het werken met je inner-kind help ik je, nu als volwassene aan jou te geven wat je als kind hebt gemist/tekort bent gekomen.

Inner-kind-werk in verhouding tot het natuugerichte principe Drainage: Door inner-kind-werk reinig je je lichaam van geestelijke ballast, die je genezingsproces heeft vertraagd, en voeg je voor jezelf iets waardevols toe op weg naar je eigen genezingsproces.

Ademhalingstechnieken

Werken met ademhalingstechnieken, zoals focussen (voelen waar het trauma of de angst zich in het lijf heeft gemanifesteerd en waar iemand spanning  ervaart of werken met de verbonden ademhaling)

Veiligheidsankers

Werken met veiligheidsankers om de angst weg te nemen en mensen in hun kracht te zetten voordat we het trauma gaan verkennen en werken met de “inner wisdom”

Trauma opstellingen

Bij trauma opstellingen wordt niet de nadruk gelegd op verzoening met anderen, zoals bij familie opstellingen, maar op het herkennen van je eigen trauma en dat van andere gezinsleden/voorouders waardoor je gedrag beter kunt plaatsen. Ook leer ik je  hoe je ermee om kunt gaan in het hier en nu.

Trauma-opstellingen in verhouding tot het natuurgerichte principe Levenskunst: Door jezelf bewust te worden van belemmerende patronen,bij jezelf en bij anderen, waar we bij Trauma opstellingen aan werken, kunnen deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten worden.

Voor wie is de lichaamsgerichte traumabehandeling bestemd?

De krachtige methodieken, die ik tijdens mijn opleiding traumacoaching en trauma therapie heb geleerd, kunnen het beste toegepast worden bij jongvolwassenen en volwassenen vanaf 18 jaar oud. Dit hangt samen met de ontwikkeling van de hersenen.Voor mensen die te kampen hebben met psychoses, ernstige verslavingen, ernstig autisme of een persoonlijkheidsstoornis zijn mijn technieken helaas niet toereikend. Praktijk De wijze uil werkt via de vijf natuurgerichte principes energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en levenskunst, waarbij ik mensen op een holistische wijze zal benaderen. Ik vertel je er graag meer over in mijn praktijk.

Sla je vleugels uit en vlieg – vind de moed en bevrijd jezelf van trauma, angst en onmacht.

Tarieven en beroepsvereniging

Kosten intake gesprekken en behandelingen

De wijze uil is ingeschreven bij en lid van de beroepsvereniging BATC (voor meer informatie over BATC, verwijs ik naar de website: www.batc.nl ). Ik draag de titel Natuurgeneeskundig therapeut. Hierdoor worden een groot aantal van de kosten door de ziektekostenverzekeraars vergoed (vanuit een aanvullende verzekering) voor mensen boven de 18 jaar. Ik raad je aan goed met je zorgverzekeraar uit te zoeken wat voor jou van toepassing is, zodat je weet waar je aan toe bent.


Kosten intakegesprek: 40 Euro voor 1 uur of langer (vast tarief)


Kosten per behandeling: 75 Euro per uur. 

Een gemiddelde behandelafspraak duurt 1.5 uur. Echter kan dit in overleg langer of korter gaan duren, waarbij ik steeds rekening houd met wat mijn patiënten aankunnen op dit moment.  

Klachtenregeling

Is er een klacht, dan hoor ik dit graag en proberen we er in een persoonlijk gesprek uit te komen. Is er een klacht over mijn individuele functioneren en komen we er samen niet uit, dan kunt u een officiële klachtenprocedure starten bij een geschillencommissie. Ik ben als zelfstandig zorg professioneel aangesloten bij Cam Coöperatie www.camcoop.nl/klachtenregeling

Contactgegevens

Locatie Praktijk De Wijze uil (uitsluitend op afspraak)

Gezondheidscentrum de Hoef

Cornelis Pronklaan 44 1816 NP Alkmaar

Postadres: Jan Ekelsplein 57,            1816 NT Alkmaar

Kvk-nummer: 72645369

AGB-code: 90065513

Neem contact op