+31 (0)6 143 89 168 info@praktijkdewijzeuil.nl

Lichaamsgerichte traumatherapie

Lichaamsgerichte traumatherapie bij Praktijk De wijze uil

Bij Praktijk De wijze uil ben je aan het juiste adres als je kennis wilt maken met lichaamsgerichte traumatherapie. Vanuit een holistische benadering zoek ik samen met jou naar de weg die leidt tot de rust en stabiliteit die je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. Mijn lichaamsgerichte traumatherapie wordt volledig op maat aangeboden en is daardoor zowel op de korte als lange termijn effectief.

Het levenspad van de mens verloopt niet altijd zonder obstakels. Soms zijn deze obstakels makkelijker te verwerken dan een andere keer. Anders is dat als het om een ingrijpende gebeurtenis gaat. Hoewel je op dat moment denkt dat je het een plaats hebt gegeven, kan een dergelijke situatie in een later stadium toch voor problemen zorgen. Vaak ben je het voorval dan allang weer vergeten, maar de negatieve energie die destijds is vrijgekomen zit nog steeds opgeslagen in jouw lichaam. Alle ervaringen, die we meemaken, worden opgeslagen in ons lijf en op een later moment kan een trigger of een ingrijpende verandering in je leven het lijf weer doen herinneren aan een eerdere traumatische gebeurtenis.

Je spreekt van een trauma als een situatie te snel, te onverwacht of te heftig was, waardoor je niet kon vechten of vluchten. Een trauma kan zowel op mentaal als lichamelijk gebied voor problemen zorgen. Hierbij kun je denken aan onverklaarbare angsten, een depressie, burn-out of zelfs paniek aanvallen. Ook lichamelijk kunnen er klachten optreden. Hierbij kun je denken aan concentratieproblemen, fibromyalgie, ademhalingsklachten en onverklaarbare spanningen in jouw lichaam. Juist dan is het goed om kennis te maken met lichaamsgerichte traumatherapie.

De voordelen van lichaamsgerichte traumatherapie

Door lichaamsgerichte psychotherapie kunnen we samen werken aan het oplossen van je klachten en kijken we samen naar de onderliggende oorzaak daarvan. Met deze holistische benadering kijk ik dus naar het totale beeld van jou als mens. Het is dan ook niet voor niets dat lichaamsgerichte traumatherapie een zeer krachtige behandelmethode is voor dergelijke klachten.

Naast psychosociale klachten kunnen er ook lichamelijk klachten optreden na een traumatische gebeurtenis. Vaak heb je zelf niet eens door dat deze klachten voortkomen uit een trauma dat ver in het verleden ligt. Hierbij kun je denken aan spanningen in het lichaam, onrustige benen of koude ledematen. De energie, die jouw lichaam aangemaakt heeft om in een traumatische situatie te kunnen vechten of te vluchten, bevindt zich nog steeds in jouw lijf omdat zij daar bevroren wordt als je niet in staat was om te vechten of te vluchten. In jouw lichaam zorgt het vervolgens voor diverse vervelende lichamelijke en mentale klachten.

Ook lichamelijke klachten zoals een depressie kunnen goed behandeld worden met lichaamsgerichte traumatherapie. Binnen mijn praktijk pas ik deze behandeling toe aan de hand van de vijf natuurgerichte principes. Uiteraard mag je van mij een persoonlijke en professionele begeleiding verwachten, die geheel voor jou op maat wordt gemaakt. Voor lichaamsgerichte traumatherapie sta ik dan ook graag voor je klaar.

“Zie wat niet gezien kan worden, hoor wat niet gehoord kan worden.
Vind de diepste waarheid in jezelf .” (De boodschap van de uil volgens het Sjamanisme).

 

Contactgegevens

Adres (uitsluitend op afspraak)

Gezondheidscentrum de Hoef
Cornelis Pronklaan 44
1816 NP Alkmaar

Contact

+31 (0)6 143 89 168
info@praktijdewijzeuil.nl

Kvk-nummer: 72645369

Rekening: NL56ABNA0829799826      t.n.v J.Forster, Praktijk De wijze uil 

Neem contact op