+31 (0)6 143 89 168 info@praktijkdewijzeuil.nl

Lichaamsgerichte psychotherapie

Praktijk de Wijze Uil Lichaamsgerichte psychotherapie bij angsten en depressies

Voor lichaamsgerichte psychotherapie sta ik graag voor je klaar. Vanuit mijn natuurgeneeskundige praktijk verzorg ik maatwerk behandelingen, waarbij ik holistisch te werk ga. Dat betekent dat ik niet alleen naar de aard van jouw klachten kijk, maar naar het totale (mens) beeld van jou als persoon. Samen met jou werk ik toe naar een verbetering van jouw kwaliteit van leven. Voor lichaamsgerichte psychotherapie ben je bij Praktijk de Wijze Uil dan ook aan het juiste adres. 

Psychosociale klachten komen vaker voor dan je denkt. Veel mensen worden door toedoen van allerlei factoren geconfronteerd met depressies, angsten, stress gerelateerde klachten en burn-outs. In veel gevallen worden deze klachten veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis. Op het moment dat we iets vervelends of ingrijpends meemaken, wordt er enorm veel energie in het lichaam aangemaakt om ons gereed te maken voor een “vecht” of een “vlucht respons”.

Dit is een natuurlijke reactie van ons lijf om te overleven. Toch verloopt dit proces niet altijd, zoals het hoort te gaan. Het lichaam moet een andere manier vinden om te kunnen overleven als het niet mogelijk is om te kunnen vechten of vluchten. Als de enorme lading aan energie niet ontladen kan worden omdat we dus niet konden vechten of vluchten, wordt de energie opgeslagen (bevroren) in jouw lichaam, waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan. Met lichaamsgerichte psychotherapie kan de energie, die opgeslagen zit in je lijf, ontladen worden, waardoor klachten zullen afnemen.

Lichaamsgerichte psychotherapie met een holistische aanpak

Klachten die ontstaan door toedoen van een traumatische ervaring, kunnen zelfs pas jaren later optreden. Hierbij kun je denken aan psychische klachten zoals een depressie, maar ook angsten en paniekaanvallen komen veel voor. Het belemmert je in wie je bent, waar je wilt zijn en hoe jij je voelt. Als ervaren lichaamsgerichte psychotherapeut help ik je graag om jezelf terug te kunnen vinden en je levensenergie weer te laten stromen.

Mijn lichaamsgerichte traumatherapie richt zich op jouw gehele lichaam. Dat wil zeggen dat ik niet alleen naar de klacht zelf kijk, maar naar het functioneren van het gehele lijf. Zo kan niet alleen de kwaal worden aangepakt, maar bestrijden we ook de onderliggende oorzaak. Klachten, die ontstaan na een traumatische ervaring hoeven niet alleen geestelijk of mentaal van aard te zijn. Ook lichamelijke klachten komen veel voor. Denk aan gespannen spieren, onrustige benen, moeheid, een alert, onrustig of opgejaagd gevoel in je lijf, heftige reacties op geluiden, fybromyalgie, MS, allergieën enz.

Mijn lichaamsgerichte traumatherapie is ook effectief in te zetten bij concentratieproblemen, chronische vermoeidheid of migraine naar aanleiding van een trauma. Mijn lichaamsgerichte psychotherapie wordt altijd op maat aangeboden. Deze lichaamsgerichte coaching en behandeling is gericht op de regulatie van het autonome zenuwstelsel en het brein. De behandeling wordt volledig afgestemd op jouw persoonlijke hulpvraag en klachten. Mijn lichaamsgerichte psychotherapie is geschikt voor jongvolwassenen en volwassenen vanaf 18 jaar.

“Zie wat niet gezien kan worden, hoor wat niet gehoord kan worden.
Vind de diepste waarheid in jezelf .” (De boodschap van de uil volgens het Sjamanisme).

 

Contactgegevens

Adres (uitsluitend op afspraak)

Gezondheidscentrum de Hoef
Cornelis Pronklaan 44
1816 NP Alkmaar

Contact

+31 (0)6 143 89 168
info@praktijdewijzeuil.nl

Kvk-nummer: 72645369

Rekening: NL56ABNA0829799826      t.n.v J.Forster, Praktijk De wijze uil 

Neem contact op