+31 (0)6 143 89 168 info@praktijkdewijzeuil.nl

Nu mijn Praktijk eenmaal opgestart is, verbaast en verblijdt het me weer eens hoeveel mensen enthousiast raken over het “Bottom-up-werken” (beginnend bij het lichaam en zich daarna uitbreidend naar de hersenen) in plaats van puur cognitief een traumabehandeling te gaan doen.

Zelfs collega-psychologen geven aan dat zij vaak zien dat het niet voldoende is om met het hoofd te werken, maar dat de spanning zich vaak nog bij patiënten in het lijf manifesteert waardoor zij last blijven houden.  Zo heb ik ook een aantal maanden terug mijn eerste oefen-patiënt “gekregen” door de hele fijne samenwerking met een collega GZ-psycholoog die onder andere EMDR heeft toegepast bij deze vrouw en toch zag dat het niet voldoende leek te zijn. Hoe fijn is het om hierin samen te gaan werken en de handen ineen te slaan: ieder specialist op een ander gebied en uiteindelijk leidend tot een heel fijn resultaat voor de patiënt zelf!

Ik vind het fijn om samen te werken, om de krachten te bundelen, om samen te gaan voor het best mogelijke resultaat voor de mensen die bij ons aankloppen!

En wat ben ik dankbaar voor alle dingen die ik elke dag weer leer ook van mijn patiënten zelf!

Ik voel me hierdoor dankbaar en verbonden met de mensen om me heen. Wat fijn dat mensen willen zien hoe nuttig traumabehandelingen zijn, ook al worden zij door mij op een “andere manier” aangevlogen dan de gangbare, cognitieve manieren. Laten we van elkaar (blijven) leren!